تعمیر سنسور و چشمی درب پارکینگ

 
هرچند چنین کاری نیاز به مهارت‌های فنی دارد و توصیه ما در چنین مواقعی همیشه این است که از متخصصین بخواهید کار تعمیر را به دست بگیرند، اما در این مقاله از مجله آچاره در خصوص تعمیر سنسور و چشمی درب پارکینگ صحبت خواهیم کرد

دلایل خرابی سنسور و چشمی درب پارکینگ

کارکرد سنسور و چشمی درب پارکینگ بدین صورت است که وقتی جسمی به آن نزدیک شود یا مقابل آن قرار بگیرد، متوجه شده و باز می‌شود. واضح‌ترین نشانه خرابی یا وجود نقص در این سنسور، زمانی است که شما در مقابل درب قرار بگیرید و درب باز نشود. دلایل متعددی منجر به بروز این اتفاق می‌شوند. از واضح‌ترین دلایل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. نفوذ آب به چشمی درب
  2. کثیف شدن چشمی
  3. قطع شدن سیم چشمی درب پارکینگ
  4. شکسته شدن چشمی

تعویض چشمی جک پارکینگی

وقتی که چشمی درب اتوماتیک به هر دلیلی خراب شده و قابل استفاده نباشد باید آن را تعویض کرد حال می توان از نمونه فابریکی است استفاده کرد که به راحتی قابل تغییر می باشد. این کار نیاز به تخصص خاصی ندارد و سیم ها دقیقا سر جای خوشان وصل می شود.

نحوه عملکرد چشمی درب پارکینگ

این وسیله ایمنی شامل دو چشمی می باشد که یکی از این ها را به نام RX (فرستنده) و دیگری را TX (گیرنده) می شناسند. هردو عدد چشمی بایستی با یک برق 12 ولتی و یا 24 ولتی آماده به کار گردند و دارای دو رله نرمال باز NO و نرمال بسته NC  هستند که طبق استاندارد های کشور های تولید کننده جک پارکینگی ، باید دو جفت از این فتوسل درب پارکینگ در هر سیستم باید راه اندازی گردد.

اولی در داخل حیاط و قبل از درب پارکینگ (شماره 1 در عکس زیر) و دیگری در بیرون درب پارکینگ در فاصله 30 الی 35 سانتی متری از سطح زمین (شماره 2 در عکس زیر) نصب گردد از چشمی فرستنده یک مادون خطی به چشمی گیرنده فرستاده می شود و تا مادامی که این اشعه توسط افراد و یا ماشین و یا حتی اشیاء قطع نگردد سیستم کار خود را به خوبی انجام می دهد ولی اگر این ارتباط به هر نحوی قطع گردد درب پارکینگ توسط ریموت بسته نمی شود و در مرکز کنترل یک ارور از دو حرف لاتین CH ثبت می گردد.

تنظیم سنسور درب اتوماتیک شیشه ای

در رابطه با تنظیم سنسور درب اتوماتیک و بخش سیم کشی آن، می بایست کل کار را حتما به دست متخصص و کارشناس مربوطه سپرد. توجه داشته باشید که دخالت شخص در سیم کشی سنسور درب اتوماتیک شیشه ای، موجب اختلال در کل سیستم درب می شود وباعث ایجاد هزینه های زیادی می شود.ولی جهت تنظیم سطحی سنسور درب اتوماتیک شیشه ای چشمی به وسیله ی شخص و در زمانی که دسترسی به کارشناس مربوطه ی آن وجود نداشته باشد، می توان با اجرای دستور العمل هایی مشکل را رفع نمود.

خرابی چشمی یا فتوسل

در صورتی که درب اتوماتیک زمان بسته شدن با ایراداتی رو به رو شد و یا بسته نمی شد، مشکل از چشمی آن خواهد بود. این موضوع ممکن است  که ارتباط چشمی ها با دستگاه مرکزی به هر دلیلی قطع شده و نمی گذارد درب بسته شود. در مواقعی که اطمینان به دست آوردید  که ایراد از چشمی های درب اتوماتیک می باشد در ابتدا از صاف بودن و تراز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید و بعد چشمی ها را به طور  کاملا تمیز کنید، زیرا هر چیزی که مانع رسیدن اشعه مادون قرمز به گیرنده شود باعث ایجاد اختلال میگردد.

نحوه عیب یابی چشمی درب اتوماتیک

شاید برای شما هم بارها اتفاق افتاده باشد که پس از باز کردن درب پارکینگ وقتی ریموت را برای بسته شدن درب می‌زنیم ریموت عمل نکرده و درب پارکینگ باز می‌ماند. در چنین مواقعی آیا می‌توان به جرات گفت چشمی درب ایراد دارد؟

  • برای پی بردن به این موضوع اولین تستی که می‌بایست انجام دهیم این است که از وصل بودن برق ساختمان مطمئن شویم. شاید برق کلی ساختمان قطع شده باشد.
  • بعد از اطمینان از قطع نبودن برق ساختمان دومین تستی باید صورت گیرد تست ریموت در است. برای این کار باید با حداقل دو ریموت برای بسته شدن درب پارکینگ تلاش کنید اگر با هر دو ریموت باز هم عمل بسته شدن درب انجام نشد می‌توان نتیجه گرفت چشمی دچار اختلال شده است .
  • یکی دیگر از اقداماتی که می‌توان برای مطمئن شدن از عدم کار کردن چشمی درب اتوماتیک انجام داد این است که دست خود را جلوی آن قرار دهید و اگر صدای تیک تیک نشنیدید می‌توانید مطمئن شوید که مشکل از چشمی است. و باید علت را بررسی کرد.